Steeds meer mensen praten over de RES 

De Regionale Energiestrategie wordt steeds concreter. In het voorjaar tijdens de lokale bijeenkomsten ging het vooral over scenario’s, bouwstenen en zoekgebieden. Nu gaat het over zonnepanelen bij een parkeerplaats of windturbines in de buurt. De betrokkenheid bij de RES neemt hierdoor toe. Sommige mensen maken zich zorgen over overlast of de kwaliteit van het landschap. Anderen zien kansen om hun wijk of bedrijventerrein te verduurzamen. 


Dat de belangstelling voor de RES toeneemt, zien we terug in de ‘kijkcijfers’. De website energieregionhz.nl werd dit jaar door bijna 10.000 bezoekers bezocht om de concept-RES en andere documenten en verhalen te lezen. Ons Twitter-account heeft 170 volgers en met 152 tweets bereikten we dit jaar bijna 70.000 mensen. De oproep voor de Jongerentafel werd op Twitter het meest gedeeld. Op LinkedIn heeft de energieregio NHZ 832 volgers. Er werden 131 berichten gedeeld die door meer dan 64.000 mensen zijn gezien. Verder verstuurden we dit jaar 10 nieuwsbrieven naar ruim 300 abonnees. 

De energieregio doet er alles aan om partners en belangstellenden zo goed mogelijk bij het RES-proces te betrekken. Dit doen we door provincie, gemeenten, waterschappen en alle andere betrokkenen en belangstellenden te voorzien van informatie en door kennis- en inspiratiesessies te organiseren. Zo praten steeds meer mensen mee over de RES.

Blijf op de hoogte

Volg ons op twitter, LinkedIn of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Noord
Snel naar NH Noord