Agenda

Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd in de regio over de Regionale Energiestrategie Noord-Holland Zuid en gerelateerde onderwerpen. Niet alleen door ons als programmaorganisatie, maar ook door andere partijen zoals de Participatiecoalitie of het Servicepunt Duurzame energie. Een overzicht hiervan vindt u in onze agenda.

Let op: als gevolg van de nu geldende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden alle bijeenkomsten online georganiseerd.

Online sessie RES en MER

Do 28 okt, 16.00 – 17.30 uur

Dertig energieregio’s zijn aan de slag gegaan om handen en voeten te geven aan het Klimaatakkoord. Hun keuzes, met oog voor landschappelijke kwaliteiten, zijn recent vastgelegd in een (concept) Regionale Energiestrategie (RES) voor iedere regio. Vraag is hoe het staat met de milieuverantwoording. Om open eindjes te voorkomen, organiseert de VVM sectie m.e.r. op 28 oktober over deze vraag een online sessie.

Lees meer

Congres Duurzaamheid 2020
Vaart maken met de energietransitie

Do 29 okt, 09.30 – 17.00 uur 

Gemeenten staan aan de lat voor de energietransitie. Om vaart te maken is samenwerking met vele partijen vereist. Hoe kunnen gemeenten profiteren van regionale energiestrategieën? Over welke kennis beschikt de markt? Hoe creëer je draagvlak onder bewoners? Vragen die worden beantwoord op het Binnenlands Bestuur congres ‘Vaart maken met de energietransitie’, op 29 oktober in Antropia, Driebergen.

Lees meer

Evenement HIER opgewekt 2020

Woe 18 – Vrij 20 nov 

Woensdag 18 t/m vrijdag 20 november 2020 vindt voor de negende keer het Evenement HIER opgewekt plaats:  landelijke evenement over lokale duurzame energie in Nederland. EHO is een ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij de lokale energie-initiatieven. Een vrolijke gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, kennis te delen en inspiratie op te doen.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten en het nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Noord
Snel naar NH Noord