Online kennissessie ‘Slim samenwerken aan energie-infrastructuur’

Donderdag 17 juni, 15.00 – 17.00 uur

De livestream is op deze pagina te volgen

Een voorwaarde voor het realiseren van de ambities uit de RES’en is een energie-infrastructuur die zowel de vraag als het aanbod van elektriciteit en warmte aankan. Uit de zogeheten ‘netimpactanalyse’ van de netbeheerders blijkt wat er nodig is in de energie-infrastructuur om de huidige ambitie in de RES 1.0 voor duurzame opwek te realiseren. En waar kansen en knelpunten zitten. Duidelijk is dat energie-infrastructuur in ieder geval een goede samenwerking vraagt tussen overheden, netbeheerders en stakeholders. In deze kennissessie gaan we hierover in gesprek.

Programma
15.00 uur Welkom
15.05 uur Hoe managen we de energie-infrastructuur?
Hoe gaan we verder met de aanbevelingen uit de netimpactanalyse en de uitdagingen die er liggen? Hierover gaan we in gesprek met Tony Nader van Liander en Geert Haenen van de Taskforce energie-infra (samenwerking provincie Noord-Holland, Liander en andere overheden). Met Cees Groot van Groot Ecobouw gaan we in gesprek over hoe een ‘smart grid’ kan helpen bij het verduurzamen van een bedrijventerrein in Noord-Holland Noord.
15.30 uur De overheid aan zet
Energie-infrastructuur vraagt om meer regie en heeft ook ruimtelijke consequenties. Wat zijn de rollen hierbij van het Rijk, de provincie en gemeenten? En hoe borgen we dit in Omgevingsbeleid? Hierover gaan we in gesprek met Marijn Bosman van het Ministerie Economische Zaken, Maartje van de Ven van de provincie Noord-Holland en Wim Joosten van regio Alkmaar.
16.00 uur Korte pauze
16.10 uur Wat speelt er in de ondergrond?
Verzwaring van het elektriciteitsnet maar ook het warmtenet heeft grote impact op de ondergrond. Hoe kunnen we opgaven in de ondergrond op een slimme manier combineren? En waar moeten we allemaal rekening mee houden? Hierover gaan we in gesprek met Annika Blonk van steunpunt Monumenten en Archeologie Noord-Holland, Jan-Paul Giskes van HVC Energie en Sander Smeets van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland.
16.40 uur Hoe gaan we met deze inzichten verder richting RES 2.0?
In gesprek met programmamanagers RES Odile Rasch en Marco Berkhout.

Je kunt je tot en met 16 juni aanmelden via deze link. De uitzending wordt opgenomen en is terug te kijken.

Tot 17 juni!

Vorige kennissessies

Bekijk andere kennissessies en de pitches terug

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Noord
Snel naar NH Noord