Online kennissessie Meervoudig ruimtegebruik: zon op dak

14 januari, 15.00 – 17.00 uur

Niet alleen de opwek van duurzame energie vraagt ruimte, ook woningbouw, natuurontwikkeling, recreatie en landbouw. Hoe combineren we die opgaven op een slimme manier? In een aantal kennissessies gaan we in op meervoudig ruimtegebruik.

In deze tweede kennissessie zoomen we in op zon op dak, en dan met name op zon op parkeerplaatsen en zon op bedrijfsdaken. Iedereen kent de voorbeelden, maar hoe brengen we ze in de praktijk? Hoe kunnen gemeenten gebruik maken van de tool Park the Sun en wat kunnen we leren van de pilot Zon op bedrijfsdaken.

Aanmelden

Programma

15.00 uur – Welkom en instructies door presentator Matthijs Wind

15.05 uur – Park the sun tool
Toelichting van de Park the Sun tool door Jethro Steijvers (provincie Noord-Holland). Hoe kunnen gemeenten deze tool inzetten?

15.25 uur – Zon op parkeerplaatsen 
In gesprek met Erik Jan van der Linde (Adamant), de ontwikkelaar van de solar carport in Bloemendaal en Hessel Kruisman (gemeente Bloemendaal). Over de uitdagingen van de business case en de lessons learned voor zowel de ontwikkelaar als de gemeente.

15.45 uur – Korte pauze

15.55 uur – Zon op bedrijfsdaken
In gesprek met Florian Sloots (Over Morgen) over onder andere een pilot met de provincie, Jan Boudesteijn (Greenbiz IJmond) over de integrale aanpak van zon op dak en Dick Winkelhuis (ondernemer) over bedrijventerreinen Energiepositief & Boekelermeer energiepositief. Wat zijn de lessons learned?

16.30 uur – Sneak preview zon in de RES-viewer door Timo Kamminga (provincie Noord-Holland)

16.40 uur – Zon op dak in de RES 1.0
Korte reflectie programmamanagers RES: hoe geven we de inzichten vorm in RES 1.0?

17.00 uur – Einde

Aanmelden

Vorige kennissessie

De eerste kennissessie Meervoudig ruimtegebruik was op 10 december 2020 en ging over zon in landschap en zon op agrarische grond. Tijdens de kennissessie gingen we hierover in gesprek met onder andere Energietuinen, LTO Noord, GroenLeven, Vattenfall en Mothership.

Bekijk de kennissessie en de pitches terug

Deel deze informatie:
Naar bovenNaar boven
Snel naar NH Noord
Snel naar NH Noord